WORKSHOPS

Workshops om LYDEN AF OLDTIDEN, hvor vi bygger, spiller og lytter sammen, er ikke kun noget for skoleklasse. Det er også en spændende aktivitet, på en temadag som har fokus på historie, natur eller bæredygtighed. 


Eller forestil dig at sidde med kollegerne til firmafesten/teambuilding, og lave jeres egne instrumenter? 


Workshoppene er udviklet i et samarbejde mellem museums- og musikfolk, men tilpasses målgruppen.  Her kan du se nogle ideer. Men vi udvikler også gerne specielt til dig.

FRA KØKKENMØDDING TIL ORKESTERGRAV

Med knogler, muslingeskaller, træ, horn.... laver I jeres egne stenalderinstrumenter: Fløjter, rasler, horn, brummere.


Stenalderens instrumenter er fortællingen om menneskelig innovation, om at  bruge alle materialer. Men det er også en skøn måde at  fordybe sig, glemme tiden og sig selv. 

Se videoer fra projektet  >>

OLDTIDENS LYDSIDER

Slå ørerne ud og lyt.... Forestil dig, hvordan der har lydt i en anden tid, måske et andet sted.

I skal bruge ørerne som en indgang til at blive klogere på fortiden. Ud fra lydoptagelser af naturen, materialer og oldtidens arbejdsprocesser, skaber I jeres helt egne lydmix.

Se videoer fra projektet  >>

RING ELLER SKRIV, HVIS DU VIL HØRE MERE OM MULIGHEDERNE  >>>

FRA RÅB TIL TRUT

Inspireret af oldtidens mange ikoniske blæserfund - guldhornene, bronzelurerne, carnyx'erne på Gundestrupkarret, træluren fra Herning og Ishøjhornet - laver I jeres egne horn. Af naturmaterialer og moderne restmaterialer. I bygger og trutter ... og trutter..... og trutter. Undervejs overvejes hvad hornene måske blev brugt til. 

Hvis I søger nye ideer til at vække interesse for blæserinstrumenter på din skole eller musikskole, så er denne workshop værd at overveje.

Se videoer fra projektet  >>

Se video fra tidligere aktiviteter   >>>